Online Terapi Nedir? Nasıl Yapılır? - Aven Psikoloji Merkezi

 Son dönemlerde özellikle de pandemi süreci içerisinde, pek çok şey internet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Bunların sırası içerisinde online terapi nedir? Nasıl yapılır ya da yüz yüze terapi mi yoksa internet üzerinden yapılan terapiler mi daha çok işe yarar gibi bir takım konular psikoloji alanında tartışılmaya başlanmıştır. İnternet üzerinden yapılan psikolojik terapiler, günümüzde son derece popüler bir hale gelmiştir.

 Pek çok insanın sahip olduğu bir takım psikolojik rahatsızlıklar her zaman için söz konusu olabilir. Ancak her zaman geçsin herkes, bu tip durumlar söz konusu olduğu zaman evden çıkamayacak durumda da olabilir. Ya da başka bir şehirde olan bir psikologdan psikolojik yardım almak da isteyebilir. Depresyon, kaygı bozuklukları, panik atak ya da çeşitli pek çok psikolojik rahatsızlık için bir destek alınması durumu gerekli olacaktır. Hal böyle olunca da psikolojik rahatsızlıkların tedavisi için bir terapi yöntemi, internet üzerinden görüntülü ya da sesli bir arama yöntemi ile sağlanabilir.

 Online Terapi İşe Yarıyor mu?

 İlk olarak online terapi nedir sorusuna cevap verecek olur isek, online terapi internet aracılığıyla bir terapist ile görüntülü ya da sesli bir iletişim kurmaktır. İnsanlar kendini daha iyi hissetmek amacıyla bir terapiste ihtiyaç duyabilir. Bu durum her insan için hayatın her döneminde gerekli olan ve son derece normal bir durumdur. Bu noktada pek çok insan online terapi işe yarıyor mu sorusunun sorar. Böyle bir sorunun soruluyor olması tamamen toplumsal değerler ile ilgilidir. Neden diye soracak olur iseniz genel olarak Türk toplumunda insanlar yüz yüze ve kaynaşık bir şekilde hareket etmeyi yeğler. Daha çok sıcakkanlı insanlar olduğumuz için yüz yüze olan sohbetler ya da bir terapi yöntemi insanlara daha iyi gelecek bir yöntemmiş gibi gelebilir. Fakat şunu söylemek mümkündür ki artık teknoloji çağında yaşıyoruz ve bu çağın gereklerine de ayak uydurmak durumunda kalıyoruz. Bu nedenle de online terapi, dünyanın hemen hemen her yerinde kullanılan ve son derece etkili bir yöntemdir.

 Online Terapi Nasıl Yapılır?

 Online terapi almaya karar vermiş bir insan, online terapi nasıl yapılır sorusunu merak edecektir. Online terapi almak için ilk olarak yapmanız gereken şey bir klinik ile internet üzerinden anlaşmak olacaktır. Öncelikle sorunun ne olduğunu tespit edip ardından bu konu ile ilgili hangi doktorun çok daha iyi olduğunu öğrenmeniz gerekli olur. Zaten terapi internet üzerinden alacağınız için terapi alacağınız doktorun hangi şehirde ya da hangi ülkede olduğu sizin için pek fazla fark etmez. Bu sebep dolayısı ile alanında en iyi uzmanı bulmanız da daha kolay olacaktır.

 Tıpkı bir hastane randevusu alıyor gibi internet üzerinden istediğiniz doktora ulaşabilirsiniz ve randevunuzu aldıktan hemen sonra randevu saatini belirlemeniz gerekli olacaktır. Terapi alacağınız tarih ve saat belirlendikten hemen sonra internet üzerinden kredi kartınız ile ödemenizi de gerçekleştirebilirsiniz. Ardından belirlemiş olduğunuz tarih ve saat içerisinde terapistiniz ile görüntülü konuşarak ya da sesli bir görüşme sağlayarak terapinize başlayabilirsiniz. Online terapinin, yüz yüze yapılacak olan bir tarafından hiçbir şekilde farkı yoktur. İçerik olarak her şey aynı olacaktır. Sadece tek fark internet üzerinden ve evinizden çıkmadan terapi hizmeti almış olmaktır.

 Online Terapinin Avantajları Nelerdir?

 Online terapinin avantajları nelerdir diye soracak olur iseniz online terapi bir doktor ile yüz yüze yapacağınız bir terapiden çok daha etkili ve çok daha rahat bir şekilde olacaktır. Çünkü bunun sebebi şudur ki öncelikle istediğiniz ve daha da önemlisi alanında uzman olan bir terapistten terapi almak için herhangi bir yere gitmek zorunda kalmazsınız. Sorununuz her ne ise o sorunun uzmanı olan terapiste gitmek adına onca yol Kat etmek durumunda kalmazsınız. Çünkü sizin gideceğiniz terapist belki de dünyanın öbür ucunda olabilir ya da başka bir şehirde ikamet ediyor da olabilir. Teknoloji bu kadar gelişmemiş olsaydı siz bu terapistin olduğu yere gitmek durumunda kalacaksınız. Ancak artık böyle bir şey söz konusu bile değil. Çünkü artık teknoloji sayesinde insanlar bir yerden bir yere gitmek zorunda kalmadan herkesle görüşebilme imkânına sahip olabilirler. Bu açıdan bakılacak olur ise online terapi son derece büyük avantajlar sağlar.

 Online terapinin faydaları içerisinde bir de güvenli ortam denilen durum söz konusudur. Bunu biraz daha geniş bir şekilde açıklayacak olur isek güvenli ortam her zaman için sizin alışmış olduğunuz ortamdır diyebiliriz. Bazı insanlar evinden dışarı çıkmak istemezler. Bazı insanların ise dışarı çıkmak gibi bir sorunu olabilir. Bu durum psikolojik bir sorundan kaynaklı olabilir hem de dışarı çıkmak gibi bir olanağa sahip olmayan insanların da olduğu düşünülebilir. Bu bakımdan da online terapi her zaman için kişinin faydasına olan bir durumdur.

Ankara psikolog arayışlarınız da sizlere hem online hem de yüz yüze olarak profesyonel destek sunmaktan mutluluk duyuyoruz.