Ergen Psikolojisi Nedir? » Aven Psikolojik Danışmanlık

“ Ergenlik zor dönemlerden bir tanesidir. Kişi çevresinde olup bitenleri anlamaya çalışırken aslında hem bedensel hem de sosyal olarak değiştiği bir sürece girer. Ergen pskikolog Ankara sayesinde bu dönem kolaylıkla atlatılabilecektir. ”

Ergen Psikolojisi Nedir?

Ergenlik zor dönemlerden bir tanesidir. Kişi çevresinde olup bitenleri anlamaya çalışırken aslında hem bedensel hem de sosyal olarak değiştiği bir sürece girer. Ergen pskikolog Ankara sayesinde bu dönem kolaylıkla atlatılabilecektir. Ergenlik döneminde bilişsel, duygusal ve psikolojik değişimler yaşanırken aslında çocuk olmaktan yetişkin bir birey olmaya doğru evrilen bu süreç kimlik arayışlarının da olduğu bir dönemdir. Bireyin kişiliği bu dönemde oturmaya başladığı gibi, bedensel ve ruhsal değişimlerinin farkına varan birey artık çocuksu bakış açısını da kaybedecektir. Bu dönemde psikolojik olarak çeşitli değişimler olması ve ruhsal sorunların ortaya çıkması mümkündür. Ailelerde bu durum kaygıya sebep olmaktadır. Gözle görülür derecede farklılık olması sebebi ile ergen birey aile ve akran ilişkilerinde yer değiştirme yaşayacaktır.

Ergenlik Döneminde Ruh Sağlığı

 Ergen psikoloğu Ankara tavsiye ile sizler de ergenlik çağında olan çocuklarınız için destek alabilirsiniz. Ergenlik dönemine giren bireylerde ruhsal yapıda farklılık olması durumunda psikolojik muayene, terapi ve gözleme ihtiyaç duyulabilmektedir. Çocuk bu dönemde yetişkin olma yolunda ilerlemektedir. Alacağınız destek ile çevresel faktörler ve aile yapısı incelenecek, ergenin içerisinde bulunduğu evre hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Bu noktada herhangi bir sorun varsa tespiti sağlanacak, gerekli tanı işlemlerinden sonra terapi ve takip süreçlerine geçilecektir. Ergenlik dönemlerinde bireylerin kendi başına vakit geçirmek istemeleri, öfke duyguları, riskli davranışları pek çok ergende karşımıza çıkabilmektedir.

Ergen Psikoloğu Neler Yapıyor?

Ergen psikolog Ankara olarak bu süreçte bize büyük görevler düşmektedir.

  • Aile yönlendirmesi yapılabilmektedir.
  • Çocuk ve ergen terapisi hakkında ekip yönlendirilmektedir.
  • Psikoterapi yapılmaktadır.
  • Medikal terapiler oluşturulmaktadır.
  • Ergende var olan rahatsızlıkların tanısı konulmaktadır.
  • Terapiler hakkında öngörme sağlanır.
  • Uygulanacak terapi seçeneklerinin değerlendirilmesi yapılmaktadır.

Aileler bu noktada ergenlere özgürlük alanları sunulmalıdır. Sabırlı ve anlayışlı davranmak gerekir. İletişim kurmayı denemek en etkili yol olacaktır. Aileler için bu durum bir hayli zor geçebilir. Sürekli olarak çocuğun sizlerden bir şeyler sakladığı konusunda endişe duyabilirsiniz. Çocuğunuz da sizin onu dinlemediğinizi, bir birey olarak görmediğinizi düşünebilir. Bunun için iyi bir iletişim kanalı oluşturulmalıdır.