Ayşe Nur SÜLÜNGÜR - Aven Psikoloji Merkezi

Klinik Psikolog Ayşe Nur Sülüngür, Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümünden onur öğrencisi olarak mezun olmuştur. Lisans eğitimi süresince Travma Odaklı Psikososyal Destek Eğitimi Projesine katılımcı olup, proje kapsamında Görünmeyen Yaralarımız, Çocuk ve Ergenlerle Travmatik Konularda Konuşma, Krize Müdahale ve Psikolojik İlk Yardım, Çocuklarla Adli Görüşme, Mülteci ve Göçmen Travması, Psikotravmatoloji, Seans Odasında Travma Çalışmak, Travma Odaklı Temel Danışmanlık Becerileri, Travma Sonrası Yas ve İyileşme, Aile İçi Şiddet ve Temel Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimleri olmak üzere 9 ay boyunca süren 136 saatlik eğitimi tamamlamıştır. Uzmanımız lisans eğitimi sürecinde gönüllüsü ve kurucularından olduğu Kızılay Kulübünde lösemi tedavisi gören çocuklar ile 1 yıl boyunca süren oyun ablalığı projesini başlatmış olup haftalık olarak Mersin Üniversitesi hastanesine kulüp üyeleri ile haftalık olarak ziyaret etmek gibi birçok farklı sosyal sorumluluk faaliyetlerde bulunmuş ve öncülük etmiştir. Bu süreçte destek isteyen aileler ile de görüşme yapmıştır. Yine lisans eğitimi sürecinde Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfında (TEGV) bir dönem boyunca ‘Okuyorum, Oynuyorum’ eğitimi vermiştir.

Lisans eğitiminin ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansına kabul edilmiştir ve Klinik Psikolog ünvanını almaya hak kazanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı Onaylı Aile Danışmanlığı Sertifikasına alarak ‘Aile Danışmanı’ ünvanını almış olup ikinci yüksek lisansını yine bu alanda yapmak istemiştir ve Mersin Üniversitesi Aile Danışmanlığı Yüksek Lisansının ders dönemini tamamlayıp tez sürecine geçmiştir. Klinik Psikoloji yüksek lisans sürecinde Prof. Dr. Hakan Türkçapar’dan Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ten İleri Psikopataloji ve Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül’den Çocukluk ve Ergenlik Dönemi Psikopatalojisi ve Psikoterapisi derslerini almıştır. Alanının öncüsü olan Doç. Dr. Mehmet Dinç’ten Narrative Terapi (Öyküsel Terapi) , Uzm. Dr. Ahmet Nalbant’tan ACT (Kabul ve Adanmışlık Terapisi) ve Doç. Dr. Sinem Evin Akbay’dan Sistemik Aile Terapisi alanlarında süpervizyonlarını tamamlamıştır.

Oyun Trepileri Derneğinden ‘Oyun Terapisi Treapisi’ eğitimi, Türk Psikologlar Derneğinden ‘WISC-4 Zeka Testi Eğitimi’, Dr. Nevin Dölek’ten ‘Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi’ eğitmini tamamlamıştır. Aldığı eğitimler doğrultusunda Sivil Toplum Kuruluşlarında profesyonel bir psikolog olarak travmatik olaylar deneyimleyen çocuk, ergen, yetişkin ve çiftler ile çalışmıştır.

Aldığı eğitimler ve edindiği iş deneyimleri doğrultusunda şu anda Aven Psikoloji Merkezi’nde çocuk, ergen, yetişkin ve çiftler ile Klinik Psikolog olarak çalışmaya devam etmektedir.

Uyguladığı Bazı Psikolojik Testler Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE): 0-6 yaş çocukların gelişimlerini derinlemesine ve sistemsel olarak değerlendirmeyi sağlayan gelişim testidir. Denver II Gelişimsel Tarama Testi: 0-6 yaş çocukların gelişimsel sorunlarını tespit etmek amacıyla kullanılan bir diğer gelişim testidir. Peabody Resim Kelime Testi: 2-12 yaş çocukların dil gelişimini ölçmek amacıyla kullanılan bir gelişim testidir. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI): 16 yaş üzeri bireylerin kişisel ve toplumsal uyumlarını objektif olarak değerlendirmeyi amaçlayan kişilik testtir. Marmara İlköğretime Hazır Oluş Testi: 60-78 aylık çocukların tüm gelişim alanlarında ve temel becerilerde ilkokula ne düzeyde hazır olduklarını tespit etmek amacıyla geliştirilmiş bir testtir. Aynı amaçla Metropolitan Okul Olgunluğu testi de kullanılmaktadır. Beier Cümle Tamamlama Testleri: A (8-16 yaş) ve B (16 yaş üzeri) formu olmak üzere iki formdan oluşan projektif bir testtir. Daha çok terapi sürecindeki bireyi tanımaya yönelik uygulanmaktadır. Luisa Düss Psikanalitik Öykü Tamamlama Testi: 2-15 yaş arası çocukların kompleks ve sorunlarını çözümlemek için geliştirilmiş bir testtir. GoodEnough Harris İnsan Resmi Çizme Testi: 3-15 yaş arasındaki çocukların zeka düzeylerini belirlemek amacıyla geliştirilmiştir. Bender-Gestalt Görsel Motor Algı Testi: 6-12 yaş arasındaki çocuklarda dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü, yaş gelişimi ve görsel-motor algı fonksiyonlarını değerlendiren performans testidir. Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği-IV (WÇZÖ –IV): 6 yaş 0 ay- 16 yaş 11 ay arasındaki çocukların bilişsel/zihinsel becerileri hakkında bilgi sağlayan klinik bir ölçme aracıdır. Mamafih, 5-19 yaş çocuk ve gençler için Davranış Değerlendirme ÖlçeğiOtis Zihin Yeteneği TestiLeiter Uluslararası Performans TestiAile Olgunluk TestleriAmerikan Hiperaktivite Ölçeği (3-15 yaş), Durumluk ve Sürekli Kaygı ÖlçeğiToni-4 Zeka TestiBeck Depresyon/Umutsuzluk/Anksiyete ÖlçekleriÇocuklar İçin Depresyon/Anksiyete ÖlçekleriSınav Kaygısı Ölçekler de uyguladığı testler arasında bulunmaktadır.