Psikolojik Danışmanlık Merkezi Hangi Hizmetleri Sunar? » Aven Psikoloji

“ Psikolojik danışma merkezi hem bireyi hem de bireyin sosyal, duygusal ve gelişimsel süreçlerini ilgilendiren bilimsel uygulamaları kapsar. ”

Psikolojik Danışmanlık Merkezi 

Psikolojik danışma merkezi hem bireyi hem de bireyin sosyal, duygusal ve gelişimsel süreçlerini ilgilendiren bilimsel uygulamaları kapsar. Kişinin kendisini ve partnerini duygusal olarak içinde bulduğu bireysel, evlilik ve çift sağlığı terapilerine dayalı bireysel psikoterapiler, çocuk ve ergen psikolojik uygulamaları, kişiyi gelişimsel çıkmaza sokan veya gelişebilecek durumlara karşı gerekli danışmanlığın yapılması psikolojik danışma kapsamında yürütülür. Psikolojik danışma merkezlerinden yardım talep eden danışanlar; psikolojik, davranışsal ve bilişsel yönler, uzman görüşmeleri ve psikolojik testler yoluyla değerlendirilir. Terapi veya danışmanlık süreci değerlendirme ile başlar. Uzmanlar, kişilerin ihtiyaçlarına ve kendi becerilerine göre farklı yaklaşımlarla çalışır. Seçilen yaklaşım, danışanın bireysel özellikleri dikkate alınarak problem odaklı bir şekilde uygulanır.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Nasıl Seçilir?

Psikolojik danışmanlık merkezi seçiminde deneyim en önemli faktörlerden biridir. Çünkü psikolojide meslek hukukunun olmayışı, alanında uzman olmayan ve hatta yetkin olmayan birçok kişinin uygun eğitim ve diploma olmadan bu alanda çalışmasının önünü açmaktadır. Alanında yeterli bilgi ve yetkinliğe sahip olmayan kişilerin uygulamaları çok hassas noktaları olan psikoloji alanında daha fazla hassasiyet yaratmakta ve bilimsel danışmanlık hizmetlerine zarar vermektedir. Psikolojik danışma seçiminde dikkat edilmesi gereken en temel unsur, desteklenecek konu veya alan hakkında danışacak kişinin yeterliliğinin incelenmesinden oluşur.

Psikolojik Danışmanlık Merkezi Size Ne Sağlar?

Psikolojik danışmanlık merkezi, bireyin kendini anlaması, sorunlarının farkına varması ve çözüm bulması, karar vermesi, çevresiyle uyum ve sağlıklı iletişim içinde olması için hizmet verir. Bu açıdan psikolojik danışmanlık, uzman tarafından profesyonel yardım alma sürecidir. Psikolojik danışma, insanların günlük durumlarla ilgili uyum sorunlarıyla baş etmelerine yardımcı olan bir prosedürdür. Bu merkezlerde yetişkin psikoterapisi, çocuk-ergen psikoterapisi, çift ve aile psikoterapisi ve psikiyatrik danışmanlık gibi hizmetler sunulur. Bunun yanı sıra bireysel sorunları çözmek, yaşam kalitelerini yükseltmek ve kalitelerini korumak amacıyla çeşitli psikoterapiler de yürütülmektedir. Bu noktada akılda tutulması gereken nokta, seçeceğiniz psikolojik danışmanlık merkezinin uzman ve alanında deneyimli psikologlardan oluşmasıdır. Bu sayede alacağınız hizmet daha güvenilir olur.